Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Frasiga pinnbröd

2013-04-10 kl 20:41:28
Första gången jag åt pinnbröd var när vi var på utflykt med skolan i skogen. Då fick alla en liten kladdig degklump att linda runt en pinne man täljt bort barken på högst upp. Degklumpen blev sotig och ganska grå, men på de ställen man lyckats få det gyllenbrunt var det fantastiskt gott. Nu senare har jag gjort ännu finare och goda pinnbröd, men någon gång måste ju vara den första ;)
 
Degen bör helst inte vara kladdig, utan har du tid ska du helst arbeta in mjölet så praktiskt taget hela degen är slät och inte klibbar alls.
 
Och är du inte en friluftsmänniska kan du ju fuska och grilla i kaminen hemma eller i stugan, det går lika bra det!
Här kommer receptet!
 
Pinnbröd: 1 sats, 4 bröd.
2,5 dl mjöl
1 dl vatten
1 tsk bakpulver
1 krm salt
 
HUR GÖR MAN?
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Blanda i vatten. Arbeta ihop till en deg.
3. Vira runt grillpinnar eller grenar och grilla i glöden tills gyllenbrunt.

Kommentarer
Postat av: Milla

Mums :))!! Har typ aldrig smakat pinnbröd men xd

Svar: Det måste du!
sockerhornan.blogg.se

2013-04-11 @ 12:43:38
URL: http://mickelinet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback