Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chokladwhoopie pies med hallonfrosting

2013-02-24 kl 19:00:00
Whoopie pies är väldigt lika macarons till utseendet. Men de består av en mjuk kaka (lite cupcakeliknande) och frosting. Jag tycker de är väldigt lika cupcakes till smak! Macarons har ju en marängkaka och smörkräm.
 
 
Kakor

100 g smör

1 1/4 dl strösocker

1 ägg

2-3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

½ dl kakao

1 tsk salt

1½ dl mjölk

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.

Vänd ner de torra ingredienserna lite i taget i smörblandningen. Häll i mjölken sist.

Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. Klicka i smeten i en spritspåse och spritsa ut små klickar på plåtarna. Grädda kakorna i ca 10 minuter.

 

Frosting

60 g smör, mjukt 

3 dl florsocker 
150 g Philadelphiaost 
1.5 dl hallon, färska

 

Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt. Mixa (om du vill) hallon och vänd ner i frostingen.

 

Kram Emelie


Vit chokladmousse med citrustäcke

2013-02-18 kl 21:14:00
Det har blivit mycket cupcakes (ja, faktiskt bara cupcakes) på senaste tiden. Men så gjorde min mamma en efterrätt för att några kompisar skulle komma på middag. Tyvärr var inte jag med på middagen utan jag var på Emelie och vår kompis Jennys födelsedagsfest. Men de var så snälla att de hae sparat en till mig. Den var supergod. Moussen är söt så bryter citrustäcket av jättebra. Tycker verkligen att ni borde testa göra denna dessert. Det som är bra med den är att den går att göra dagen innan. Tror till och med att den blir godare då. Eftersom den verkligen har fått stelnat.
 
 
4-6 portioner
 
Mousse
3/4+1 1/4
1 gelatinblad
100 g finhackad vit choklad
2 äggvitor
2 tsk pressad citron
1 msk strösocker
 
1. Blötlägg alla gelatinblad i kallt vatten 5-10 min.
2. Koka upp 3/4 dl grädde. Ta från värmen och låt chokladen smälta däri. Rör tills det blir slätt. 
3. Ta upp gelatinbladet i den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig. Låt svalna till rumstemperatur.
4. Vispa resten av grädden men inte för hårt och vänd ner den avsvalnade chokladkrämen.
5. Vispa vitorna med citronsaft till ett tjock skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas. Ställ in i kylen för att stelna. (Den ska bli konsistensen av en pannacotta)
 
Citrustäcke
1 1/2 gelatinblad
1 1/2 dl pressad apelsin eller clementin
2 apelsiner/3 clementiner
2 msk strösocker
 
1. Sila den pressade apelsinsaften. Så att man inte får med något fruktkött.
2. Värm 1/2 dl av apelsinsaften och lägg ned gelatinbladen i den varma saften. Rör tills det har smält, rör ned resten av apelsinsaften.
3. Låt svalna tills den liknar ovispad äggvita.
4. Ta apelsinerna och skär hinnfria apelsinklyftor. Ta fram moussen och lägg skivorna på den stelnade moussen.     Fördela gelatinblandingen över frukten. Låt stelna i kylskåpet. 
 
 
Receptet är taget från Matmagasinet.
 
Kram Felicia

Lemoncurdfyllda cupcakes

2013-02-13 kl 17:25:00
Lemoncurdfrostingsfyllda cupcakes med raspberry whipped cream cheese frosting

Dessa cupcakes är perfekta till alla hjärtansdag, eftersom frostingen är rosa. Dekorera med minihjärtan och servera familjen, din älskling eller en kompis.
 

Receptet på muffinsen hittar du HÄR.
 
Lemoncurdfrosting
115 g smör
4 dl florsocker
3 tsk mjölk
1-3 tsk lemoncurd (bestäm själv hur mycket smak du vill ha)
 

Vispa smöret fluffigt och blanda sedan i florsockret lite i taget. Vispa och blanda länge (helst typ 10 min), så att smöret och florsockret blir riktigt stort och fluffigt. Häll i mjölken och lemoncurden. Är frostingen väldigt fast kan du tillsätta mer mjölk.

 

Rasberry whipped cream cheese frosting 

225 gram hallon

200 gram philadelphiaost
3 dl grädde
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker

 

Koka upp hallonen till en puré. Sila hallonen i en sil så att du får bort alla kärnor. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa grädden i en stor bunke/skål. Vispa nästan lite för löst, så att du kan vispa ytterligare lite till sedan.

Blanda philadephiaost, florsocker och vaniljpulver i en annan skål. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Vispa ner hallonpurén lite i taget. Ha inte i allt på en gång för då finns en risk att den blir för lös.

 

Förresten; följ oss gärna på bloglovin! Ni hittar länken uppe i menyn.

 

Kram Emelie


Semlans dag

2013-02-12 kl 20:59:00
Nu kommer ett sent litet "Hej!"-inlägg. Tänkte bara hylla det väldigt goda bakverket semla, som har sin egna dag idag! Grattis! Sedan så ska vi också säga att imorgon kommer antagligen ett inlägg om en liten kaka. Men bara kanske, det är inte säkert att Emelie kan.
 
 
Kram Felicia och Emelie

Chokladcupcakes med swiss meringue raspberry buttercream

2013-02-10 kl 11:34:00

Jag ville testa en ny sorts frosting och då var jag inne på heavenlycupcake, jätteduktig tjej, och såg Swiss Meringue Buttercream; jag tänkte "Det måste jag testa. Det var kanske inte det godaste jag smakat. Helt ärligt tyckte jag att det bara smakade smör. Och det var ju inte så himla kul.

Men det blev godare med själva muffinsen. Fast det blir nog inga sådana frostingar till för mig. Men det var kul att testa. Det var ganska jobbigt att göra eftersom man måste vispa så länge, så om ni nu gör denna frosting (vilket jag tycker ni ska göra, eftersom alla har olika smak så ni kanske tycker det är jättegott) använd en stående visp (kitchen aid etc)

 

 

50 g rumstempererat smör

1 ½ dl socker

2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vid starkare vanilj

1 ägg

1 dl varmt vatten

2/3-1 dl kakao

2 1/4 dl vetemjöl

1 nypa salt

1 ½ tsk bakpulver

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 °C.

 

Vispa smöret och sockret mjukt och luftigt. Blanda i ägget och vaniljsockret. Vispa till en jämn smet.

Blanda det varma vattnet och kakon i en skål. Vispa tills kakon löst sig helt. Tillsätt sedan vattnet och kakaon i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd ner de försiktigt tills allt är blandat.

Fyll formarna till ungefär hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

De är klara när en sticka är helt torr om du stuckit ner de i muffinsen.

 

Chokladsmörkräm

50 g smör

1 dl kakao

3-4 dl florsocker

1-3 msk mjölk

 

Gör så här:

Vispa smöret mjukt. Sikta ner kakao och florsocker, blanda ordentligt. Blanda i mjölk till smörkrämen får rätt konsistens. Vispa länge till en luftig kräm. Fyll en spritspåse. Gröp ur ett hål i muffinsen med en äppelurkärnare och fyll med smörkräm.

 

Swiss Meringue Raspberry Buttercream

4 st stora äggvitor (eller 120 g)

2 1/4 dl socker

250 g rumsvarmt smör

1 tsk vaniljsocker

3 1/3 dl tinade hallon

 

Vispa äggvitorna och socker över ett vattenbad. Se till att vattnet INTE nuddar skålen med äggvitorna i. Då kokar de och förstörs. Värm vattnet tills det puttrar. Det får inte stormkoka. Se även till att det inte finns några fettrester i skålen du använder. Bäst är metallskålar eller glasskålar.

Om du är osäker på det där med fettrester kan du ta pressad citronsaft på husshållpapper och göra rent skålen med det.

Det får inte vara någon gula med, så var noga med det. Använd en termometer (en sådan som är gjord för matlagning och baking). Vispa hela tiden, låt allt socker lösas upp. När termometern visar 60 grader ska du ta skålen från värmen.

 

 

Nu häller du över blandingen i en mixer (Kitchen Aid m.fl) eller så använder du elvisp. Vispa blandingen till skålen är ljummen eller kall, och äggvitorna blivit en tjock maräng som det blir toppar av när du tar bort vispen.

För att förenkla nu kan det vara bra att ha någon till hjälp om du vispar med elvisp. Det rumsvarma smöret ska tillsättas nu. En bra grej är att ha skurit de i kuber, en matsked stora. De ska vara helt uppblandade med marängen innan du tillsätter nästa. Ett tips är att räkna till 15-20 mellan varje kub.

När allt smör är iblandat ser det mest ut som en grynig massa. Fortsätt bara vispa på mellanhastighet i ett par minuter. Om inte skålen/bunken helt kall nu, ställ den en kvart i kylskåpet och prova lite senare.

Mosa hallonen och sila bort fröna.

Detta är en svår frosting som tar ett tag. Ge bara inte upp! När frostingen är mjuk och krämig tillsätter du vaniljsocker och hallonpurén. Vispa ordentligt tills allt är blandat och fint. Fyll en spritspåse och spritsa på dina chokladcupcakes.

 

Kram, Felicia

P.S: Förlåt för seg uppdatering, Men jag kan ju inte tvinga mina föräldrar att äta så mycket som jag skulle vilja baka! :)


Så goda chocolate chip muffins

2013-02-07 kl 21:10:00
Ni har säkert hört talas om chocolate chip cookies? Men chocolate chip muffins? Degen är en kakdeg, en sådan som de har i Ben&Jerry's glass. Muffinsen får en krispig yta, men är väldigt mjuka inuti. Så otroligt goda. Detta är ett par muffins jag verkligen rekommenderar att ni gör! :D
Till det här receptet behövs chokladknappar.
Du kan också använda grovhackad choklad. Men det är mycket enklare med chokladknappar!
 
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
En nypa salt
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk
30 g choklad
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Vispa smöret och sockret. Blanda sedan i ägget och vispa ordentligt. I en annan bunke blandar du mjöl, saltet och bakpulvret. Vänd ned smöret och socker-blandingen i mjölet. Blanda i mjölken, och till sist chokladen försiktigt. Du kan fylla muffinsformarna nästan helt fulla. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 20-30 minuter. Våra muffins blev precis grädda igenom, och våra var inne 22 minuter.
 
 
Kram, Emelie och Felicia

Choklad och kaffecupcakes

2013-02-02 kl 21:48:00
Alla gillar inte att ha kaffe i sina muffins eller cupcakes. Men det är väldigt gott tycker jag. Därför kommer här ett recept på cupcakes med kaffesmak! Om du inte vill ha i kaffe men ändå gillade receptet, kan du ersätta kaffet med lite mer choklad!
 
1 dl kakao
75 g osaltat rumstempererat smör
2 dl varmt kaffe
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa salt (använder du saltat smör behöver du bara väldigt lite salt)
70 - 100 g mjölkchoklad eller chokladknappar etc.
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kakao med kaffe. Låt kallna. Vispa smör och socker luftig i en annan bunke. Blanda i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i ännu en till bunke. Vänd sedan ner chokladen i mjölblandingen.  Om chokladen först blandas i mjölet sjunker den inte till botten i ugnen. Blanda i mjölblandningen och kakaon/kaffet i smeten.
Fyll formarna 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Testa med en sticka för att se om muffinsen är klara. Har stickan inga smulor eller smet på sig, är muffinsen klara.
 
Choklad och kaffefrosting
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
3 1/2 dl florsocker
1 tesked kaffe
1/2 msk kakao
 
Gör så här
Vispa smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och blanda ordentligt. Blanda i kakao och kaffe. Vispa ordentligt. Fyll en sprits och spritsa på dina cupcakes!
 
Kram, Emelie