Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pysseleftermiddag

2013-01-30 kl 18:23:00
I måndags slutade vi 11.40. Vi hann både spela sims, måla naglarna och scrapbooka ett kort till vår vän Jenny, som fyllde tretton i tisdags. Här kommer lite bilder.
 
 
Snabba tips när du scrapbookar:
  • Använd inte limstift och liknande, använd dubbelhäftande tejp istället. Det kan du vara säker på att det håller.
  • Sätt fast alla grejer på kortet sist, då kan du ändra dig innan.
  • Följ samma tema och färgskala genom hela kortet, då blir kortet snyggare.
  • Detaljerna är viktiga!
  • Svärta runt kanterna är väldigt snyggt, lägg gärna till det!
  • Det blir mer effekfullt om det finns saker som sticker upp ovanpå pappret och olika lager.
Kram, Emelie och Felicia

Vaniljcupcakes

2013-01-28 kl 14:10:00
Hej!
Ofta är det så med cupcakes, att om man vill experimentera och hitta på nya smaker, har man ett grundrecept man utgår ifrån. Så är det med detta recept. Nu tänkte jag dela med mig av vaniljcupcakes, som ni kan använda som en grund till framtida cupcakessmaker.
 
 
Receptet räcker till ca 12 st stora muffins
125 g osaltat smör (funkar bra med saltat smör också, har jag kommit fram till)
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 tsk bakpulver eller väldigt väldigt lite bikarbonat
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljextrakt/vanilessens
 
Gör så här:
Sätt på ugnen till 175 °C.
Vispa ihop smör och socker ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget.  Blanda vetemjöl, bakpulver och mjölk växlande. Vispa i vaniljen.
Fyll formarna 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i runt 20 minuter.
 
Vaniljfrosting
125 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljextrakt/vaniljessens
2-5 dl florsocker
½ dl mjölk
Livsmedelsfärg
 
Gör så här:
Vispa smör och vaniljsocker krämigt.
Vispa i florsocker växlande med mjölken. Det ska bli en smidigt konsistens. Om frostingen är för tunn vispa i mer florsocker. Är den för tjock kan du blanda i mer mjölk. Färga frostingen.
Spritsa på vaniljfrostingen på muffinsen när de är helt kalla. Spritsar du på innan smälter frostingen och rinner av och tappar formen. Dekorera med sockerpärlor, fondantblommor eller strössel.
 
 
Kram, Emelie

Sockerhörnan

2013-01-27 kl 20:38:00
Hej och välkommen till Sockerhörnan!
Vi är två tjejer på 12 år som älskar att baka, pyssla och vara kreativa. Den här bloggen är främst en bakblogg, men också där vi lägger upp pyssel och lite foton.
Hoppas du kommer trivas och kommer tillbaka!
 
P.S
Ni får jättegärna ställa massor av frågor! Då svarar vi i ett inlägg eller i en kommentar.