Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rabarberpaj med kanel

2013-07-11 kl 21:12:50
 
Jaha. När man är rastlös och har no idea vad man ska göra blir det såhär. Vi ställer oss och bakar. Euhm.. hehe. Trots massa flams lyckas vi få ihop något som liknar en rabarberpaj och det är ju huvudsaken.

Fast vi måste nog sträcka på oss och säga "men vet ni vad? Vi bakade utomhus" Vaa? Säger ni då och tappar hakan ;)
För när man inte behöver elvisp eller något som behöver ström (förutom till vaniljsåsen) så, varför inte? Så länge en fågel inte flyger över våra rabarber med en ondskefull tanke att förstöra så borde det ju gå bra. Och det gick ju bra! Så nu tycker vi att ni också ska testa baka den är pajen utomhus. Bara för att få lite luft, även om ni varit ute hela dagen eller om det hellregnar. För den blir nog lite lite lite godare då.
Fast vänta nu... stopp, stopp! Vi tar tillbaka det där om att baka när det hellregnar. Det blir nog inte så gott ändå.
 
Rabarberpaj med kanel
150 g smör 
2 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk socker 
2 msk kallt vatten 
4 st rabarberstjälkar 
2 msk socker 
1 tsk kanel 
1 msk potatismjöl 
1 st ägg
 

Gör så här

1. Blanda mjöl och socker i en bunke. Mosa smöret och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta undan en tredjedel till lock och tryck ut resten i en pajform. Ställ den 15-30 minuter i kylen.

2. Värm ugnen till 225°. Skölj och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Blanda strösocker och kanel med potatismjöl och blanda med rabarbern. Lägg fyllningen i pajskalet. Resten av degen kan du anntigen bara smula över eller göra något häftigt mönster som vi gjorde.

3. Vispa upp ägget och pensla degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.


"Eton Mess"

2013-07-08 kl 21:29:02
 
Det verkar inte som denna dessert har ett svenskt namn. Den kallas "Eton Mess" på engelska, och jag antar att det blir även det på svenska?
Hursomhelst, Eton Mess är en enkel dessert bestående av grädde, jordgubbar och krossade maränger. Du behöver inget egentligt recept, bara du vet ingredienserna kan du lätt fixa den.
Sedan så kan du ju, för ett mer glassigt resultat, använda mjukglass istället för grädde.
 
Sedan till det här med maränger: maränger köpa på ICA är visserligen goda, men hemmagjorda är ändå bättre. Just när jag gjorde det här, hade vi bara köpesmaränger, i väldigt liten mängd dessutom. Så jag fick ju snåla på marängen också. Ett tips är att göra våra ricekrispie-maränger, då får du lite extra crunch i och med riset också.
 
Eton Mess
4 portioner
2 dl grädde/mjukglass
6 st medelstora maränger
2 msk socker
1 tsk balsamväger
200 g jordgubbar
1 msk florsocker
5 digestivekex
 
1. Skiva jordgubbarna och marinera i socker och balsamvinäger.
2. Vispa grädden och florsocker tillsammans. Vänd ned jordgubbarna och krossa ned maränger.
3. Krossa digestivekex och lägg ned i botten på glassen, eller vad du serverar i.
4. Klicka i gräddbladningen i glasen och lägg lite jordgubbar ovanpå, eventuellt lite smulade maränger. Njut!

En regnig dag

2013-07-02 kl 21:32:56
Du kan...
...måla naglarna om de inte redan är målade, för det är fint och roligt.
...spela Royal Story på Facebook om du tröttnat på Candy Crush.
...ligga i sängen och spela på mobilen för det är väldigt mysigt.
...vara deprimerad över vädret, men det är inget vi rekommenderar.
...spela Sims för att det är bäst.
...gosa med någon du älskar.
...baka en rabarberpaj eller baka något annat (du är på en bakblogg, leta recept här vettja!)
Receptet på pajen kommer snart så ni vet!