Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Halvt hemmagjord mjukglass

2013-05-27 kl 14:07:27
Äntligen kan man säga att sommaren kommit. I Norrland är det, tråkigt nog, ingen vår överhuvudtaget. Därför har vi inte uppdaterat med vårblommor och solsken. Pang bom blir det sommar istället.
 
Glass hör ju sommaren till och mjukglass likaså. Min mamma, faktiskt, upptäckte ett paket med mjukglass-smet kan man väl kalla det, i affären. Arlas mjukglass. "Vispa, frys, njut" står det på deras paket. Det finns ju liknande pannacottas, chokladmousser m.fl och själva idén är genialisk tycker jag. Det är inte varje dag man har lust till att slänga ihop en pannacotta bara så där vill jag säga.
 
Därför ville jag bara putta in ett tips om denna mjukglass; Testa!
God i våffla och strut.
 
(Och angående frysta bär och hepatit A; min familj är vaccinerad ;)

Kladdiga chokladcupcakes

2013-05-07 kl 20:48:04
De här påminner lite grann om dessa, så om du gillar de här, kan du testa de andra också.
 
Kladdiga chokladcupcakes!
 
Enkelt sagt så är dessa cupcakes inte vad de skulle vara. De var tänkt att vara ett par smuliga muffins, men blev kladdkaka istället. Fast kladdkaka är också gott. De här är fantastiskt goda med mycket chokladsmak, och en enkel dessert. Frostingen är en enkel frosting, med smör och florsocker, men den behövs inte.
Du kan göra till en tjock långpannekaka, stansa ut cirklar och lägga i glas, spritsa över chokladmousse och bär.
 
Receptet är till 12 normalstora cupcakes
1 3/4 dl lättmjölk
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl råsocker
1 dl strösocker
0,5 dl kakao
3 msk vetemjöl
1 nypa salt
115 g mörk choklad
1 ägg
3 äggvitor
1 krm citronsaft
 
HUR MAN GÖR:
Värm ugnen till 175 grader. Häll mjölk, vaniljsocker, råsocker, strösocker, kakao, vetemjöl och salt i en kastrull. Värm på medelvärme till sockret smält. Blanda i choklad och rör runt tills den smällt. Ta kastrullen från värmen och häll i en bunke. Tillsätt det hela ägget i blandingen och vispa ordentligt med elvisp. Låt det sedan svalna.
Vispa äggvitorna och citronsaften till det bildas vita toppar om du drar upp elvispen ur bunken (vispa ca 5 minuter). Vänd ner äggvitorna i chokladblandingen och vispa till en slät och tunn konsistens.
Fyll formarna 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
 
Frosting
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
3 1/2 dl florsocker
1/2 msk kakao
 
HUR MAN GÖR:
Vispa smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och blanda ordentligt. Blanda i kakaon. Vispa ordentligt. Fyll en sprits och spritsa på dina cupcakes!