Sommarkakspajer
De här söta små pajerna gjorde vi på sidan av när vi gjorde en långpannekaka samtidigt. Otroligt enkla och snabba, väldigt goda dessutom.
Har du inte små minipajformar kan du lika gärna avända en stor pajform, men öka gräddningstiden.
Om du vill testa långpannekakan hittar du recept HÄR.
Sommarkakspajer: 8 st
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
1 ägg
50 g smör
Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
2,5 tsk kanel
1,5 dl havregryn
HUR GÖR MAN?:
1. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Smält smöret. Blanda i ägg och smör i mjölblandingen.
2. Blanda i mjölken i omgångar. Lägg smeten i pajformarna.
3. Smält smör. Blanda havregryn, socker och kanel. Häll i smöret. Lägg över på kakan när den stelnat en aning och grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Klart!
Kommentarer
Postat av: Louise
Haha vad söta :)
Postat av: Milla
Har gjort det där en gång (ungefär, fast med grädde). Ställde in dom i frysen c: Grädden smakade glass~~ c: Och den blev inte dålig^^
Trackback