Sockerkaks-cake pops med smak av citron - cake pops with lemon
Vi hade 1/6 vanlig sockerkaka kvar sedan förra helgen och den var ju perfekt att göra cake pops på! :D Så jag smulade sönder den och kletade ihop med philadelphia och citronsaft.
Sockerkaksreceptet är min mammas.
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 dl mjölk
75 g smält smör
Philadelphiaost
Candy Melts/choklad
Citronsaft
Gör så här
Vispa ägg och socker hårt. Blanda i resten av ingredienserna. Häll i en smord och bröad form. Grädda på 175 grader mitt i ugnen.
Klicka i så mycket färskost du tror du behöver. Här finns en hårfin gräns mellan för smulig och för kladdig, så lägg i lite i taget.
Droppa sedan i ett par droppar citronsaft och rulla till bollar! Låt bollarna stå i kylen eller frysen en stund. Sedan smälter du choklad och doppar klubbpinnar eller grillpinnar i chokladen. Sedan sticker du försiktigt i pinnen i bollen och låt sedan kylas igen.
Sedan, när bollarna är riktigt kalla, tar du ur de ur kylen/frysen och doppar i chokladen hela. Strössla och dekorera. Klart!
Jag doppade mina cake pops i candy melts, men du kan använda mörk, vit, ljus eller annan choklad till att doppa.
Kram, Emelie
Kommentarer
Postat av: Milla
Mumms! Ser jättegott ut och dom blev riktigt fina ;D Varför har ni tagit bort tillexempel kategorin cake pops D:?
Svar:
sockerhornan.blogg.se
Trackback