Kladdiga chokladcupcakes
De här påminner lite grann om dessa, så om du gillar de här, kan du testa de andra också.
Kladdiga chokladcupcakes!
Enkelt sagt så är dessa cupcakes inte vad de skulle vara. De var tänkt att vara ett par smuliga muffins, men blev kladdkaka istället. Fast kladdkaka är också gott. De här är fantastiskt goda med mycket chokladsmak, och en enkel dessert. Frostingen är en enkel frosting, med smör och florsocker, men den behövs inte.
Du kan göra till en tjock långpannekaka, stansa ut cirklar och lägga i glas, spritsa över chokladmousse och bär.
Receptet är till 12 normalstora cupcakes
1 3/4 dl lättmjölk
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl råsocker
1 dl strösocker
0,5 dl kakao
3 msk vetemjöl
1 nypa salt
115 g mörk choklad
1 ägg
3 äggvitor
1 krm citronsaft
HUR MAN GÖR:
Värm ugnen till 175 grader. Häll mjölk, vaniljsocker, råsocker, strösocker, kakao, vetemjöl och salt i en kastrull. Värm på medelvärme till sockret smält. Blanda i choklad och rör runt tills den smällt. Ta kastrullen från värmen och häll i en bunke. Tillsätt det hela ägget i blandingen och vispa ordentligt med elvisp. Låt det sedan svalna.
Vispa äggvitorna och citronsaften till det bildas vita toppar om du drar upp elvispen ur bunken (vispa ca 5 minuter). Vänd ner äggvitorna i chokladblandingen och vispa till en slät och tunn konsistens.
Fyll formarna 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Frosting
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
3 1/2 dl florsocker
1/2 msk kakao
HUR MAN GÖR:
Vispa smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och blanda ordentligt. Blanda i kakaon. Vispa ordentligt. Fyll en sprits och spritsa på dina cupcakes!
Kommentarer
Postat av: Hanan
Duktiga ni är !
Svar:
sockerhornan.blogg.se
Postat av: Hilda
De blev underbara!
Svar:
sockerhornan.blogg.se
Trackback