Choklad och kaffecupcakes
Alla gillar inte att ha kaffe i sina muffins eller cupcakes. Men det är väldigt gott tycker jag. Därför kommer här ett recept på cupcakes med kaffesmak! Om du inte vill ha i kaffe men ändå gillade receptet, kan du ersätta kaffet med lite mer choklad!
1 dl kakao
75 g osaltat rumstempererat smör
2 dl varmt kaffe
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa salt (använder du saltat smör behöver du bara väldigt lite salt)
70 - 100 g mjölkchoklad eller chokladknappar etc.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kakao med kaffe. Låt kallna. Vispa smör och socker luftig i en annan bunke. Blanda i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i ännu en till bunke. Vänd sedan ner chokladen i mjölblandingen. Om chokladen först blandas i mjölet sjunker den inte till botten i ugnen. Blanda i mjölblandningen och kakaon/kaffet i smeten.
Fyll formarna 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Testa med en sticka för att se om muffinsen är klara. Har stickan inga smulor eller smet på sig, är muffinsen klara.
Choklad och kaffefrosting
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
3 1/2 dl florsocker
1 tesked kaffe
1/2 msk kakao
Gör så här
Vispa smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och blanda ordentligt. Blanda i kakao och kaffe. Vispa ordentligt. Fyll en sprits och spritsa på dina cupcakes!
Kram, Emelie
Kommentarer
Postat av: Fru Steen
De smakar lika bra som de ser ut :)
Postat av: - Marie
Sjukt fin blogg!
Fråga gärna något på min frågestund, kram
http://mariebokforss.blogg.se/2013/february/fragestund.html
Svar:
sockerhornan.blogg.se
Trackback